fredag 2 september 2016

Resan mot oändligheten. Kapitel 2 Möt konrad

Varje bok behöver minst en karaktärsstark person. En av dessa i denna bok är Konrad.
Egentligen är han bara en biroll, eller snarare en skugga av bokens egentliga huvudperson, mig.

Inte desto mindre är Konrad karaktärsstark och tämligen målande och uttömmande i sina förehavanden och miljöbeskrivningar.

Lite sjuk i huvudet kanske han kan verka, men här är hans data:

Konrad, blond, lite vågigt, uttunnat hår, är 181,6 cm lång, 23 år, två månader 19 dagar 7 timmar och 24 minuter gammal. Ungefär. Vid havsytan vid ekvatorn  dras han mot jorden med 771,2 Newton och är nöjd med att det mesta är muskler. Speciellt vaderna är han nöjd med, även om de är aningens asymmetriska som ett resultat av en bristning i den vänstra, i samband med badmintonspel för ca. tre år sedan.

Bland hans primära intressen finns för mycket för att rymmas inom ett kapitel, varför detta blandas upp i resten av boken.

En sak dock, som måste nämnas, han kan allt, och kan han det inte så ljuger han om det och är både övertygande och bäst i sina resonemang.

Konrad är så oöverträffad att han aningen konkurrerar med mig, vars alter ego han har till uppgift att spegla. Sällan, men ibland har vi besserwisserkonflikter om vem som vet mest och bäst,  vilket oftast slutar med att vi sitter i varsit hörn och surar.

Vidare kan nämnas att Konrad älskar att sova. I alla fall just under den tid han sover. Till saken hör nämligen att begreppet "lägga sig" är lika förknippat med något tråkigt som det var när han var fem år, och detta sitter i, nu när han kan bestämma själv.
Ofta när det nalkas nattningstid, hittar han på de mest besynnderliga sysslor som liksom helt omöjliggör själva nattningen. Ganska precis som när han var fem, även om själva legobitarna bytts ut mot annat.

Utbildning har han knappt, och som bäst har han väl hyffsade betyg från högstadiet. Dessa betyg är troligen det som ligger till grund för hans stöddig oöverträfflighet i att veta allt, och avsaknaden av utbildning är det som ger honom rätten att ljuga. Ety, han har inte lärt sig hyffs.

Låt Konrad bli din följeslagare genom boken och bekanta dig även med hans vänner som säkert dyker upp i tid och otid. Ingen nämd, men troligen rätt många glömda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar