torsdag 1 september 2016

Resan mot oändligheten: Förord

Alla avtryck som varje individ eller insekt gör, är ett avtryck i oändligheten. Därför tänker jag mig att om jag skriver om det nu, så kommer det att vara skrivet i all oändlighet.

Ungefär så, eller ganska exakt faktiskt, börjar min boks förord, den som snart har ett par kapitel klart, och vars fortsättning är lika okänd för mig som för dig.
Nu riktar jag mig inte till insekter, då dessa inte kan läsa, i nuläget i alla fall, fast om oändligt lång tid kanske de kan det.
Nåväl. Detta utsepar sig i samtiden, nådens år 2016, då jag, Martin Lange är ungefär 49 år, vilket bör betraktas som ganska medelålders. Om du tänker gammal, så är du ung och har statistiskt sett stärre chans att leva lite längre än mig och teoretiskt sett, så kommer du att vara närmare att leva längre fram i oändligheten.

Om man någon gång, sitter med några vänner, eller minst en (funkar även ensam, med risk för att vännerna kommer börja prata om.att du har problem) och delar på en flaska vin, så hamnar man där ibland. Inte i själva oändligheten kanske, men i frågan om densamma. Eller kanske evigheten?
Vad som är skillnaden kan ju också diskuteras och där jag är ense med mina båda hjärnhalvor att evigheten bara handlar om tid, medan oändligheten, handlar om rumstid. eller tidsrum. 

Åter till vinet. Den svindlande tanken att den tid som vi mäter i timmar och arbetsdagar, eller nanosekunder, är oändligt litet, även ett år, eller sekel tillochmed, är pyttigt småttigt, och faktiskt försumbart, när det kommer till en jämförelse med evigheten. Det är så klent ynkligt att det faktiskt inte ens är värt att nämna. Så var det osagt.

Så om du någon gång suttit där på akuten bland snörvlande, febriga barn och tänkt att det tar en evighet att träffa doktorn, tänk om. Det är inte ens mätbart. Eventuellt är det så kort tid, att det faktiskt inte ens har hänt.

Tanken svindlar, att blott vår tid på jorden, inte heller den har med evigheten att göra. Eller?
Nå, det var lite om termerna, och dess fullständiga obetydelse i denna bok.
Den här boken handlar nämligen om något helt annat.

Bla bla bla

Så ur mitt perspektiv, med avsikten att avslöja för er hur det blev så här, och vart och varför vi är på väg, så skriver jag denna bok. Tänk ett facit över mänskligheten, som en karta över era liv. Eller mitt...

Så. Nu är tangenterna uppvärmda av ett massivt ordbajseri. Ni kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar